Varna24.bg инж. Бистра Димова – ръководител на втора част от проекта

...
Varna24.bg инж. Бистра Димова – ръководител на втора част от проекта
Коментари Харесай

Четири нови пътни ремонта стартират във Варна, приключват след 8 месеца

Varna24.bg  инж. Бистра Димова – началник на втора част от плана " Интегриран градски превоз ". 

Днес бе даден старт на рехабилитацията на пътната отсечка срещу ул. " Студентска “ в западното платно на бул. " Осми Приморски полк “ в сектора от бул. " Васил Левски " до бул. " Христо Смирненски ".

Ремонта включва рехабилитация на транспортно оборудване (пътен възел " Виница " ), пешеходен подлез и мероприятия за възстановяване на наличната среда.

Днес публично бе открит ремонтирания бул. " Приморски " в частта му от бул. " Цар Освободител " до подлеза под ФКЦ. 

" Обекта е настоящ, а това, че го откриваме месеци след стартирането на сектора, е и с цел да проверим гаранцията на пътя. Минаха два месеца от приключването на ремонтните действия и ние виждаме, че пътят е в съвършено положение. При наводнението във Варна на 4 юни имаше редица проблеми, само че обекта бе въведен в употреба на 29 юни. Всички пропуски бяха отстранени за сметка на фирмата-извършител до момента в който обекта беше в строително-монтажни работи. "

В рамките на план " Интегриран градски превоз " втора фаза сега тече ремонт на три сектора. Първия е по бул. " Народни будители ", който стартира от началото на Аспаруховия мост и доближава до кръговото придвижване против дребната Билла в " Аспарухово ". Втория ремонт, който започва преди дни, е по бул. " Левски " от ул. " Добровник " до бул. " 8-ми крайморски полк ", третият, който стартира през днешния ден по бул. " 8-ми крайморски полк " до пътен възел " Виница " и до месец ще стартира ремонта на бул. " Съборни ", изясни инж. Димова. 

Всички поправки би трябвало да завършат в границите на 8 месеца от започването им. 

На всеки от обектите е въведена краткотрайна организация на придвижване, само че изцяло затваряне на булевардите няма да има, за да не бъде блокиран трафикът в града, увери инж. Бистра Димова. 

Какво още сподели експерта-вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР